Asana - Dědění projektu v subtasku

Ahoj, lze Asanu naučit, aby uměla dědit projekt v subtasku? Přiřazuji ho tam vždycky ručně a v 99% případu je to stejný projekt jako nadřazený task. Podle Asaního fóra se nedědí projekt schválně:)

@Alenka Dobrý den, potřeboval bych ještě znát kontext – proč to potřebujete? :slight_smile:

V detailu úkolu je projekt vidět, v Dashboardu a Advanced search se projekt mateřského úkolu zohledňuje. Pár dalších situací potkávám, ale raději budu znát tu vaší. Díky!

@honzapav Dobrý den, děkuji. :hugs: Potřebuji to na to, aby se mi ukazovaly správně grafy a statistiky dle projektů.

Používám Asanu spíše jako “todočkovník”, a měřím “load”, jak mě zaměstnávají určité typy úkolů, které mám rozdělené do projektů, tzn. moje projekty jsou např. “Vývoj softwaru”, “Řešení bugů”, “Psaní manuálů”. A v těch mám jednotlivé tasky, a zároveň některé z těchto tasků mohou být delší / dít se v jinou dobu, nadelegované na někoho jiného; a potřebují subtasky.
Když nemám vybrané u těchto subtasků projekty, tak se mi pak nezobrazují správně v grafu dle projektů. (Mám to třeba šedé jako “no project” nebo něco na ten způsob.)

@Alenka přiznám se, že nevím, jestli mi něco někde neuniká :slight_smile: Pokud píšete o zobrazování grafů projektů, pak se bavím o funkci Reporting (napříč celou organizací) a ne o Dashboardech na úrovni jednotlivého projektu – to beru jako předpoklad, snad správný.

V Reportingu se (ale nebylo tomu tak vždy) do projektu započítávají i subtasky. Udělal jsem srovnání a v projektu Workflow #general nejsou podúkoly přiřazené k projektům a započítávají se přímo do statistik projektu Workflow #general.

Je to to, co potřebujete? :slight_smile: