Na redesign levého menu v Asaně jsem se docela těšil (mám rád změny v designu) a cca po měsící využívání můžu říct, že je to cesta správným směrem.
Shrnutí hlavních změn
- Menu si můžete kompletně uspořád podle sebe. Pořadí favoristes i všech sekcí. „Napevno“ zůstávají jen záložky
Home,My TasksaInbox. - V sekci
Projectssi zobrazíte už jen „nedávné“ nebo „nejaktivnější“ projekty. Pokud chcete jiné řazení, využijteFavorites. Reporting,PortfoliosaGoalsse přesouvají do samostatné sekciInsights, a pokud tedy mátePremium verzi Asany a nevyužíváte takGoalsneboPortfolios, můžete si ji celou odsunout úplně dolů nakonec menu. Já to udělal i přesto, že využívámPortfolio– primárně ale jedno a to jsem si přidal do Favorites.- Na zobrazení všech projektů v týmu se nyní dostanete jen přes stránku
Team home. Je to trochu zdlouhavé, ale stejně se postupně přesouvám k vyhledávání (u něj je změna jen kosmetická). - Šířku menu si můžete přizpůsobit.
Seznam všech změn je pěkně shrnutý na fóru Asany: ✅ Ultimate Guide to the new Sidebar redesign: Get your team prepared! - Forum Leader tips - Asana Forum, případně v product guide: https://asana.com/guide/help/fundamentals/sidebar-redesign.
Za mě je to v zásadě kosmetická drobnost, ale spráným směrem.