Asana postupně zavádí novou navigaci, která rozděluje práci do čtyř módů: Work, Plan, Workflow a Company. Změna přichází v rámci A/B testingu, takže ne všichni uživatelé ji vidí.
Co je dobře: Konečně mají jasné místo funkce jako Bundles, Custom Fields nebo Forms gallery – doteď byly schované někde v menu a málokdo je používal. Pro správce workflow a konzultanty je to velká úleva.
Kde to skřípe: Většina uživatelů tráví 90% času v režimu „Work“, zbylé tři módy moc nevyužije – je dobře, že je leccos odstíněné, ale možná to mohlo mít lepší řešení. Navíc sidebar zabírá víc místa a „Starred“ položky nejsou na jednom místě – hvězdičkovaný projekt je v „Work“, ale hvězdičkovaný tým najdete až v „Company“. To přidává kliky místo aby je ubíralo.

Můj pohled: Za mě je to jasná příprava na rozšiřování Asany – produkt roste a potřebuje strukturu, kam nové funkce zapadnou. Nová navigace nic nezhorší, jen je to změna. A změny lidi prostě nemají rádi, hlavně když přijdou bez varování. Proto je fajn uživatelům ukázat, co se konkrétně mění a proč.
Paradoxně ani jako Asana Solutions Partner tentokrát nemáme dřívější přístup k novince. Až se mi zobrazí, natočím video, jak to celé funguje.
Používáte Asanu? Máte novou navigaci, nebo ještě starou? A jak vám to funguje?
Honza