Fakturoid oficiálně spouští API v3

Ahoj, narazili jsme na to už pár dní zpátky, ale teď se mi ve Fakturoidu ukázala oficiální informace – API v3 je oficiálně venku: Robot spouští nové API v3 | Fakturoid

Co jsou hlavní novinky?

1. Zvýšená bezpečnost: API v3 pracuje s autorizací přes OAuth 2, díky níž získáte lepší kontrolu nad tím, které integrace mají k vašemu fakturoidímu účtu přístup.
  2. Přidání funkcionalit: Nové API přidává podporu pro daňové doklady k přijaté platbě a pro částečné platby, lepší práci se skladem a rozšiřuje výpisy faktur.

Rychlým pohledem do přehledu změn to vypadá, že nové funkce budou fajn hlavně pro firmy, které zasílají produkty svým klientům (= e-shopy).

API v2 bude podporováno do 31. 3. 2025. Make.com už API v3 podporuje, ale pokud máte využíváte HTTP moduly/nodes, bude potřeba je změnit.

2 Líbí se

Ahoj, @honzapav,

čas vypnutí API v2 se pomalu blíží a já se tak snažím aktualizovat scénáře v Make. Ale nedaří se… Při snaze vytvořit připojení (connection) pomocí OAuth 2.0 neustále končím na chybě {"message":"The request failed due to failure of a previous request.","code":"SC424","suberrors":[{"message":""invalid_request"","name":"Error"}]}

Podařilo se ti to rozjet? Prosím o nasdílení, jak se ti to povedlo, pokud ano :pray: :bulb:

Díky!

Já jsem na žádný problém nenarazil, ale předělával jsem to skoro hned, jak se to stalo. Co @jiri_vobis @jankolr @LukasB ?

E-mail od fakturoidu teda říká, že Make ještě vše hotové nemá, ale credentials asi fungují :slight_smile:

Ahoj, já tam ty connections už měl založené dávno… a teď jen bral nové nody a vybíral ty původní connections…

Zkontroloval bych tedy , že tam vkládám vše správně… Email / API Key / Account Name.

Děkuji za reakci oběma! :pray:

Z dokumentace jsem Fakturoidu pochopil, že connections, které aktuálně používám pro HTTP moduly volající API v2 nebudu moci dále využívat (autentifikace přes Basic Auth přestane fungovat stejně jako API v2).

Proto se snažím rozjet HTTP modul s autentifikací OAuth dle této dokumentace, ale nedaří se.

To se vám tedy podařilo překonat a rozjet? Pokud jo, byli byste ochotni nasdílet nastavení Vaší connection?

Děkuji.

Ty potřebuješ Client Credentials flow, otestování v n8n.io. Bohužel Make.com má ty flows pojmenovaný trochu jinak, ten Implicit flow mi nic moc neříká a odkaz na získání tokenu, který dávám do n8n, hází v Make.com 404. Podle toho, co jsem dohledal, je Implicit flow ještě něco jiného než Client Credentials.

Tady video:

Pokud narazíš na situaci, že integrační platforma nepodporuje potřebný typ autentifikace, jsi většinou v háji. Ale tuším, že tady to Make bude muset vyřešit brzy :slight_smile:

Jinak n8n :slight_smile:
H.

Ahoj,

já to zatím neřešil. Namísto toho jsem poslední 2 měsíce komunikoval s Make a Fakturoid, kdy to bude v Make hotové.
Týká se to mých 5 klientů a nás interně, takže práce bude celkem dost, a proto bych to raději řešil přes připravené moduly v Make. Pokud to do půlky března nezvládnou (zatím z té komunikace mám smíšené dojmy), tak se vydám HTTP cestou…

1 Líbí se