Google My Business a Make - jak získat quota na API

Ahoj,
mám asi začiatočnícku otázku:

Potrebujem získať prístup k Google Business Account Management API pre spracovávanie recenzií na predajniach klienta cez Make.com. Išiel som postupne podľa Make a Google dokumentácie, až som prišiel do situácie “keyboard not found, press enter to continue”. Prešiel si týmto už niekto?

• Ďalší krok je teda zvýšiť kvóty “Enter a new quota value. For a value above 0, apply for higher quota”, ale v žiadosti je podmienka:
    “I understand that I can only submit this request if already approved for API access. I have confirmed that my quota is not currently set to zero” - Problém je, že sme síce approved, ale kvótu máme nulovú.
  • Skúsil som žiadosť stejne poslať, ale bola zamietnutá.
  • TLDR: Ako zvýšiť nulovú kvótu na Google Business API na viac než nula?

Budem vďačný za akékoľvek tipy aj uistenie, že som ešte príčetný :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Líbí se

Ahoj, podařilo se ti to prokopnut? S tímhle evidentně nikdo do kontaktu nepřišel, ale pokud bys našel řešení, budu rád za nasdílení.

Díky!

Ahoj Honzo, tak nakoniec sa podarilo. Písal som na GMB support cez formulár, na ktorý odkazujem vyššie. Boli dosť rýchli, reakcia asi do 24h. Skúsim popísať v čom bol problém, ale sám som v tom trochu stratený.

Problém vznikol tak, že som musel založiť ešte nejaký “Agency account” a na to som potreboval účet, ktorý ešte nespravuje žiadne businessy. V tomto účte mi povolili hlavnú “Google My Business API”, lenže v pôvodnom účte som už mal aktívnu “Account Management API” aj s kvótou. Lenže na firmu je možné mať len jeden aktívny projekt k GMB (GBP) API, tak mi to support na požiadanie prehodil.

Businessy klienta sa medzitým nazdieľali nie na klasický Google účet, ale na tú “Agency” podľa jej ID.

2 Líbí se