Jak omezit přístup kolegům k některým datům

Dobrý den,
na firmě jsem donedávna používal free Airtable pro evidenci zakázek pro své účely. Nově jsem už ale musel zakoupit licenci Team, abych evidenci mohl sdílet s kolegy. Nicméně nechci, aby viděli vše - zejména ceny zakázek, subdodavatelů apod. Nastavil jsem view, ve kterém je např. sloupec s cenou schován a kolegové jej přes jejich přístup nemohou odemknout. Nicméně když rozkliknou danou zakázku (“expand”), tak tam položku ceny mohou opět zviditelnit.
Dotaz zní. zda je to v rámci licence “Team” vůbec možné nějak zajistit a jak?
Předem velmi děkuji za případné rady.

@ToKu Dobrý den Tomáši, tohle jde jen v Airtable Interfaces. Zobrazení informací v té databázi (záložka Data) moc limitovat nejde. Interfaces slouží právě k tomu – v podstatě naklikáte “osekanou” aplikaci a kolegům dáte přístup jen tam.

V podstatě to řešíte tak, že v Interface některé informace skryjete úplně nebo je třeba necháte jen pro čtení. Zrovna tohle jde pouze s licencí Team nebo vyšší.

Interfaces nejsou úplně nová funkce, ale moc zdrojů k tomu není. Přemýšlím o live streamu (kdyžtak napíšu, až to bude mít obrysy). Do té doby je asi nejlepší cesta:

1. buď přijít na náš dvoudenní workshop Hloubkový ponor do no-code světa (Veřejný workshop: Hloubkový ponor do no-code světa) – ten je ale pro někoho, kdo se chce ponořit, nebo
  2. přijít na veřejný kurz @jiri_vobis “Stavíme no-code firemní systém v Airtable” (Kurz Praha: Stavíme no-code firemní systém v Airtable / Jiří Vobiš | Naučmese). Jirka teď celý kurz přepracoval a Interfaces jsou součástí.

Klidně se ještě doptejte, když na něco narazíte.
Hezký den.
Honza