LC/NC rezervační systém

Ahoj,

zvažuju možnosti využití LC/NC pro rezervační systém na lodě. Data o dostupných lodích získávám přes API a potřebuju jen umět dobře filtrovat a umožnit udělat objednávku.

Máte tip, jaký nástroj by mohl splnit zadání? Ideálně chci rovnou v nástroji udělat i zbytek webu. Zkoumal jsem zatím Bubble.io a vypadá to funkčně.

Díky!

Ahoj, s bubble má případně nějaké zkušenosti @LukasB. Rezervační systém řešil i @jankolr, jen na Flutterflow. Obecně je no-code nástrojů problém zobrazovat ve formuláři data z API…
H.

1 Like

Moc děkuji za info. Data plánuji 1x denně stahovat pomocí n8n do databáze aplikace, které pak bude probíhat filtrování. Takže není potřeba zobrazovat přímo z API.

Ahoj, Bubble je na tenhle use case úplně v pohodě. Jediný, s čím jsem já bojoval je zobrazování a refresh dat z externí databáze (Xano), kde to nefungovalo podle představ (zobrazení filtrovaných dat/zápis nových/smazání atd. trvalo dlouho, než se zobrazilo na frontendu). Pokud bys ale používal interní Bubble DB, tak to bude fungovat bez problému :slight_smile:

Navíc má Bubble širokou komunitu a zatím jsem nenarazil na problém, který by už někdo přede mnou nevyřešil…

Ahoj, moc díky za pozitivní reakci! Jsem rád, že by to mohla být cesta.

Mimo Bubble vás napadá nějaká alternativa, která by byla jednodušší/levnější/(doplňte důvod)?

Díky!

Flutterflow taky bude fungovat, akorát je to platforma vhodná spíš pro nativní mobilní aplikace. Web a webovou aplikaci v tom sice taky uděláš, ale pravděpodobně budeš vnímat problémy s rychlostí, responzivitou, možná i SEO apod.

Vhodnější může být ten Bubble nebo třeba Weweb, ale ani s jedním nemám pro ten tvůj usecase zkušenost.
Zkus prohledat Reddit, najdeš tam spoustu srovnání a zjistíš, co zrovna ve světě trenduje…

Skvěle, díky za další cenný názor.

S Bubble myslíte, že performace a SEO bude fungovat dobře, nebo to taky vnímáte jako riziko?

U rezervačního systému SEO řešit nemusíš. Pokud je to produkt, měl by k tomu být prezentační web a nedovedu si představit, že by to bylo na jedné platformě.

Stavba appek a webu jsou dvě dost odlišné disciplíny a jsou na to často úplně jiná řešení.