Použití Array aggregator + Bulk create / bulk update Airtable Modul v rámci Make

Ahojte,

už fakt nevím, kudy kam :smiley:

Ani AI, ani klasické návody, ani Make forum, ani YouTube mi nedalo odpověď.

Chci vkládat do AT víc záznamů v jednom běhu (a teď je jedno asi, jestli create a nebo udpate, ale můj aktuální use-case je create).
A možná můj issue způsobený špatnou prací s Aggregatory.

Pointa je, že - mám klíčová slova, na které postupně spouštím Google Search. Nejdřív testuju, jestli se vůbec něco vrátí. A pokud jo, tak po jednom klíčovém slově jdu dál (dává to tak lepší výsledky než složené searche, a dává to lepší a přesnější výsledky než Perplexity a nebo Deep Researche, jinak bych šla přes to. Ale anyway:D)
A ty výsledky pak chci zapsat najednou, abych ušetřila operace.

Kde aktuálně selhávám:

• když mi search nenajde na dané klíčové slovo nic, tak mám ještě jinou verzi scénáře, která pošle dál output na základě výsledků a tam kde nenajde to rovnou zapíše do AT (prostě se vrátí výsledek 0 bundlů a to je pro mě informace, kterou chci zapsat, ne jenom aby tam ten token umřel a pokračovaly ostatní dál)
  • když to propíšu rovnou do AT, tak už to zapsané mám, to je asi v poho:) ale lepší by to bylo to tam posílat celé
  • dál pouštím jenom ty, kde search něco našel
  • netuším, jak mám poskládat tu array, která to dá dokupy, zatím v ní mám jenom jeden údaj, páč testuju:) ale těch údajů je samozřejmě víc. V rámci Array si chci namapovat jen ta políčka, která existují v Airtable v dané tabulce, aby se to dobře propsalo dál
  • a další věc, co netuším, je jak namapovat ten Airtable, protože tam je možnost Manual - tam namapuju celou tu array (to je i proč to chci připravit ta data), a nebo to můžu vybírat ze seznamu, pak to ale po mně chce nějaký brutální column mapping, kde určuju ale datové typy, nemapuju tam konkrétní proměnné. Takže tudy asi cesta nevede.
  • Aktuálně mám blocker v tom, že i když tam data pošlu, tak Array neví, co s nimi a nechápu :smiley:

Otázka:

• Dělali jste někdo bulk create v Airtable? Jak je potřeba ta data připravit a namapovat?

Screenshoty:

Část scénáře:

Array aggregator:

Tady nechápu, proti čemu se to validuje

Nastavení array agregátoru - jako target structure dávám ten Bulk create v Airtable

Někdo nějaké nápady, pls?:slight_smile:

Alča

Ahoj Alčo, asi bych se do toho potřeboval ponořit víc, ale na první dobrou mi přijde, že chceš dělat něco (posílat bulk create/update), co jde jen s http module. Možná s v make.com něco změnilo, ale dřív se to dalo jen přes http modul - airtable modul vždycky posílal po jednom.

Pro http modul si může předpřipravit json (json modul) a ten si uděláš podle struktury Airtable tabulky.

Rozumíme si? :slight_smile:

P.S.: Já už v make.com v podstatě nic nedělám, už jen n8n. Princip je ale podle platné API dokumentace Airtable.

Nene, je tam bulk create nativně:) Airtable modules - Apps Documentation

Sice je tam omezení na 10 records v bundlu, což mi někde stačí a někde ne :smiley: ale není potřeba custom HTTP:)

Tak hurá sláva :slight_smile: Těch 10 záznamů právě vychází z API. Každopádně pak by to mělo být přímočaré. Zkusím na to kouknout přímo v Make.com.

@Alenka Ahoj, koukám na to a přijde mi, že tam musí být nějaký bug – nebo se na to prostě někdo vykašlal a nefunguje to principielně stejně, jak by to v podobné situaci fungovat mělo. No, nechci se opakovat, ale to je přesně důvod, proč už Make nepoužívám – není šance dohledat nebo zjistit, kde je problém, aniž by člověk kontaktovat podporu.

1 Líbí se

Zkus si v Google Chrome nainstalovat Make Extension a podívat se přes to na tu chybu. Je tam toho často vidět mnohem víc, než co ti ukáže editor.

Jinak bych ještě zkusil vytvořit datovou strukturu, naplnit JSON těmi daty (Create JSON modul) a ten potom poslat přes Airtable Make an API call modul. Případně přes HTTP modul, ale v tom snad nebude rozdíl.

2 Líbí se

OMG! Ta Make Extension je boží!!! :smiley: :fire:

1 Líbí se

Díky moc, mně to právě taky přijde jako bug :smiley: Zkusím to submittnout a uvidíme.

A kdyžtak to tam zkusím poslat přes ten HTTP request:)) @honzapav & @jankolr díky moc!:slight_smile:

2 Líbí se