Ahojte,
už fakt nevím, kudy kam ![]()
Ani AI, ani klasické návody, ani Make forum, ani YouTube mi nedalo odpověď.
Chci vkládat do AT víc záznamů v jednom běhu (a teď je jedno asi, jestli create a nebo udpate, ale můj aktuální use-case je create).
A možná můj issue způsobený špatnou prací s Aggregatory.
Pointa je, že - mám klíčová slova, na které postupně spouštím Google Search. Nejdřív testuju, jestli se vůbec něco vrátí. A pokud jo, tak po jednom klíčovém slově jdu dál (dává to tak lepší výsledky než složené searche, a dává to lepší a přesnější výsledky než Perplexity a nebo Deep Researche, jinak bych šla přes to. Ale anyway:D)
A ty výsledky pak chci zapsat najednou, abych ušetřila operace.
Kde aktuálně selhávám:
- když mi search nenajde na dané klíčové slovo nic, tak mám ještě jinou verzi scénáře, která pošle dál output na základě výsledků a tam kde nenajde to rovnou zapíše do AT (prostě se vrátí výsledek 0 bundlů a to je pro mě informace, kterou chci zapsat, ne jenom aby tam ten token umřel a pokračovaly ostatní dál)
- když to propíšu rovnou do AT, tak už to zapsané mám, to je asi v poho:) ale lepší by to bylo to tam posílat celé
- dál pouštím jenom ty, kde search něco našel
- netuším, jak mám poskládat tu array, která to dá dokupy, zatím v ní mám jenom jeden údaj, páč testuju:) ale těch údajů je samozřejmě víc. V rámci Array si chci namapovat jen ta políčka, která existují v Airtable v dané tabulce, aby se to dobře propsalo dál
- a další věc, co netuším, je jak namapovat ten Airtable, protože tam je možnost Manual - tam namapuju celou tu array (to je i proč to chci připravit ta data), a nebo to můžu vybírat ze seznamu, pak to ale po mně chce nějaký brutální column mapping, kde určuju ale datové typy, nemapuju tam konkrétní proměnné. Takže tudy asi cesta nevede.
- Aktuálně mám blocker v tom, že i když tam data pošlu, tak Array neví, co s nimi a nechápu

Otázka:
- Dělali jste někdo bulk create v Airtable? Jak je potřeba ta data připravit a namapovat?
Screenshoty:
Část scénáře:
Array aggregator:
Tady nechápu, proti čemu se to validuje
Nastavení array agregátoru - jako target structure dávám ten Bulk create v Airtable
Někdo nějaké nápady, pls?![]()
Alča