Timeout modulu v Make (Abra Flexibee)

TLDR - modul Abra Flexibee - Přidat záznam vytvoří fakturu, ale nastane time-out.

Každý den spouštím scénář, který vytvoří nové faktury v Abra Flexibee. Faktur je každý den i několik stovek.

Nepravidelně se stává, že při vytvoření prvních několika faktur (typicky je to 0-10) nastane time-out a nespustí se tak navazující moduly. Scénář se ale nezastaví, protože má modul nastavený error handler Break. Po několika neúspěšných pokusech se vše rozběhne a scénář se bez problému dokončí.

Nedokončený běh scénáře se dostane do Incomplete executions, kde se Make po 15 minutách pokusí běh dokončit. To se ale někdy nepovede, protože faktura už ve Flexibee existuje (existuje unikátní Interní číslo) - faktura se ve skutečnosti vytvořila už při prvním spuštění modulu, který ale potom time-outoval.
Ve výsledku jsou sice ve Flexibee všechny faktury vytvořené, ale ty další moduly už nikdy neproběhnou.

(Popsané chování mám vysledované z historie záznamů ve Flexibee a z historie scénáře v Make)

Pro doplnění, Abra Flexibee nám běží na vlastním serveru. Nejsem si jistý, jestli to může ovlivňovat popisovaný problém.

Setkali jste se někdy s podobným problémem? Jak jste problém vyřešili? Pokud ne, napadá vás nějaké pěkné řešení problému?

Screenshot celého scénáře

Screenshoty operací, kde nastane time-out.
image

image

Screenshot opětovného spuštění modulu v Incomplete executions

A psal jsi na support Make.com?

Přijde mi, že by ten modul mohl třeba jen špatně přijmout response z Abry. Podobně jako když neodešleš webhook response (třeba Raynet ti tak ukáže chybu, i když scénář může v pohodě dojet) – jen rady je to opačně.

Nebo tam je prostě bug. Nemám s tímhle moc zkušenost, ale často se mi stává, že systém hlásí chybu, která nedává smysl a nakonec je to něčím jiným.

1 Like

Na support jsem zatím nenapsal.

Vymýšlel jsem místo toho alternativní způsoby zpracování scénáře (spíš scénářů) a snažím se to postupně odladit - i když se to neobešlo bez komplikací :slight_smile:

Tenhle proces vymýšlení alternativních řešení mě vlastně docela baví - skoro vždycky vymyslím něco novýho, co potom začnu používat i jinde.

Tak se pak poděl :slight_smile: