ASANA- Nefunkční přidání SEKCE

Zdravím, mám nový účet na ASANĚ a nefunguje mi přidání SEKCE. Když kliknu na + nic se neděje a v CREATE mi to ani nenabízí.

Dobrý den, to by určitě chtělo nějaký snímek obrazovky nebo videozáznam, abych dokázal poradit lépe. Napadá mě, jestli to nemůže být tím, že má nastaveno řazení projektu bez sekcí, podívejte se na obrázek.

Díky za doplnění informací.
Honza

Natočila jsem video, to mi sem nešlo vložit, můžu poslat přes whatsap. Posílám alespoň snímky obrazovky. Zjistila jsem, že když tvořím projekt tak tam můžu sekce přidávat. Ale když jsem v tom Tasks tam mi to nejde.
A taky bych ráda si třídila do Recently asigned, do today, do next week, do later- to mi tam tam taky nikde nenabízí.

Díky moc, už vím, kde je problém. Sekce je možné vytvářet pouze ze stránky projektu nebo v My Tasks. Liší se trochu způsob.

V projektu na to je tlačítko – na to jste narazila, ale přidám to, abychom tu měli kompletní informace.

V My Tasks takové tlačítko není. Sekce se vytváří kliknutím na Add section, je to vidět i dole ve vašem screenshotu. Tady je video, ve kterém je vidět, jak se sekce vytváří (princip je stejný pro všechny pohledy).

To tlačítko s oranžovým pluskem se ani v jednom případě nevztahuje na My Tasks nebo projekt. Jeho výhoda při vytváření úkolů je, že můžu přidat úkol do konkrétního projektu, aniž bych musel navštívit jeho stránku. Sekce tak ale nepřidáte, protože – snad to bude srozmutelné – to tlačítko nezná kontext a nebylo by jasné, do jakého projektu sekci zařadit.

Dává to takto smysl?
Fajn den!

Děkuji za video. To s oranžovým tlačítkem je mi teď jasné. Ale jak mi ukazujete ve videu, když já rozkliknu v tom My Task- a kliknu na Add Section- tak mě to neudělá nic, ani dole kde je to +add Section - jako kdyby to bylo neaktivní a nevím proč. To právě řeším. Proč kolegyni to normálně funguje a mě ne.

A pod tím tlačítkem Group by (na vašem screenshotu vpravo) – jaké téma máte nastavení?

NONE
A když dám Custom sections jako volbu Group by- tak tam to jde přidávat Sekce. Ale když mám NONE tak ne. Vám to jde i když by jste měl NONE?
a 2) Když už dám to Group by Custom section- automaticky se mi neukládají do Sekcí Today, Do next week- musím si to tam přesunout manuálně? Pochopila jsem, že se to dá nějak nastavit automaticky- mam to napsat do nového dotazu- nebo můžem řešit zde.

Když jsem nahrával to video, tak ta možnost seskupování podle vlastních sekcí Custom sections ještě neexistovala (je to cca týden dva), respektive byla automaticky zapnutá. Tzn. teď je potřeba seskupovat úkoly podle vlastních sekcí.

Ok. Děkuji- co se týče Sekcí. Myslím, že to tak nechám a budu to prostě řešit přes CUstom Secion. Poradíte mi ještě s tím automatickým tříděním dle datumu kdy má být splněno.

Koukněte na tohle video: Záznam webináře: Změny v My Tasks (6/2021)

Myslím, že hezky ukazuje, že Custom sections jsou super řešení, pokud máte chuť nebo potřebu nějak si Asanu přizpůsobit. Tak to samozřejmě nemá každý, a proto tam jsou i ty další možnosti. S Custom sections ale máte své úkoly lépe pod kontrolou (Asana tak fungovala vždy).

Hezký den. :sun_with_face:

Skvělé děkuji. Krásný den přeji.

1 Like