Funkce, které mi chybí v Asaně

Ahoj, chci si jen tak pro budoucnost odkládat myšlenky týkající se chybějící funkcí. Pokud by vám v Asaně něco chybělo, napište to klidně do komentářů taky – jen prosím uveďte, k čemu by vám ta funkce měla sloužit – důvod “protože to má Clickup” nikomu nepomůže :slight_smile:

Funkce, které chybí Honzovi

Dynamicky vytváření názvu úkolu implementováno v listopadu 2023

Při vytváření šablony úkolu můžu nadefinovat vzorec, ze kterého se vytvoří název úkolu. Můžu vybrat různá pole (ty od Asany i vlastní), a propsat tak do úkolu Uspořádat wokshop přidat informace o klientovi a třeba formátu akce: Uspořádat workshop | Klient XY | prezenčně.

Proč? → pomůže mi to v lepší orientaci v My Tasks i v samotném projektu. Setkávám se u sebe i u ostatních, že mají v My Tasks spoustu stejně pojmenovaných úkolů. To se nejčastěji děje ve chvíli, kdy úkoly vznikají ze šablony úkolů. U úkolů ze šablon projektů takový problém často není, ač si na to lidi občas stěžují – ale to je spíš prostor pro zlepšené zobrazování polí v My Tasks.

Propojené úkoly

V Asaně je možné využívat podúkoly a je super, že tyto podúkoly mohou být součástí jiného projektu. Je to vyšší dívčí, ale je to přesně to téma, které umožní Asanu přizpůsobit vašemu firemnímu workflow – ne naopak.

Ocenil bych, kdybych mohl nastavit, že v konkrétním projektu A (nebo možná i úkolu) bych mohl nastavit omezení na zdrojový projekt B. V současnosti to může být jakýkoliv projekt, ale mě by se líbilo, kdyby to fungovalo jako v Airtablu (přidávám odkaz, pokud neznáte) → jeden řádek tabulky může být napojený na jeden nebo více řádků v jiné tabulce.

Proč? → Umožňuje to dělat robustnější systémy. Bylo by možné vytvářet úkoly přímo se šablonami z projektu B.

Funkce, které chybí ostatním

Napište, doplním!

Tak dynamické vytváření názvů v Asaně je hotové, to bylo rychlé! :slight_smile: Je dostupné v rámci Rules, interních automatizací. To by skoro stálo za video :slight_smile: :crossed_fingers: