Ahoj, mám dotaz na @honzapav a přijde mi, že by to mohlo zajímat i někoho dalšího 
Dokumentace má i nějaké návody. Zajímalo by mě, kde to hostuješ a jak - myšleno kolik to třeba potřebuje “železa” a jaké s tím jsou vlastně provozní náklady a starosti. Vím, jen že to musíš jednou za čas růčo aktualizovat.
Aneb kde je hrana toho, že už to dává smysl mít u sebe a starat se o to.
(Ne že bych se chystal to řešit pro sebe, ale chystám WS a mám tam i část o automatizacích a cílem je ukázat alternativu k Make a to self hostování je určo zajímavý trumf n8n.)
Moc díky 
Ahoj, hostuju na DigitalOcean (hostuju tam víceméně všechno, jen workflow.ooo jede na Gatsby Cloud). Instaloval jsem to přes Docker, takže vlastně minimum práce. Aktualizace je ruční, zabere 30 vteřin, pokud se něco nepokazí (neděje se, ale platí tady stejný rizika jako u jiných aktualizací).
Pokud jde o náklady:
- Provoz droplet (virtuální server): 2 virtuální CPU, 16 GB RAM, 25 GB disk – 84 USD měsíčně. Pro běžný případy je to overkill, nicméně mám tam jeden projekt, který to potřebuje. Ale chystám se to ještě optimalizovat.
- Zálohy: + necelých 17 USD měsíčně.
Pokud bys to chtěl jen pro sebe a nepotřebuješ stovky flow, tak stačí cloud verze. Pokud chceš mít data pod kontrolou, self-hosted dává větší smysl. Ale samozřejmě to vyžaduje nějakou znalost.
Ještě existuje jedna možnost – DigitalOcean App Platform – tam odpadá údržba toho virtuálního serveru. Ale asi to vyjde o něco dráž. Na tom třeba testuju nějaké jiné open-source nástroje.
Klidně se ptej dál 
2 Líbí se
Díky za reakci. Dvě doplňující
- Kdybys tam měl jen to n8n tak by to byla třeba třetina těch nároků, cos popsal? (Beru v potaz, že tam běží pár scénářů s tisíci operacemi denně, které by zkroutily každý sám kreditku)
- Nedokážu odhadnout tarif n8n, který nám tak aktuálně běží - fakt je to Self-hosted Community za 0?
Super, díky. Hlavně kdyby ten Team byl omezený počtem uživatelů, ale počtem scénářů je to masakr :-/
@jiri_vobis jj, to je podle mě u self-hosted řešení největší blbost…
Ahoj, trošku pozdě do diskuze, ale snad to nevadí. Já se o automatizace snažil v Make.com, ale co se týče hotových modulů, tak jsou často dost limitované. A narazím na to většinou v půlce složitého flow… Takže spousta práce k ničemu.
Každopádně tento týden jsem se odhodlal že mrknu na n8n a docela mě to nadchlo, takže jsem hned kupoval server za nějakých 7,5 € u Hetzner cloud. Čeká mě migrace dat do nového CRM a protože jsem si tím už prošel a na Make.com jsem utratil několik tisíc za kredity, tak jsem si řekl že to udělám přes self hosted n8n.
Jsem IT, ale nejsem zdatný v serverech, takže Perplexity.ai k dispozici a nainstaloval jsem to relativně snadno. Byly tam nějaké errory a tak, ale za 3 hodiny práce jsme měl hotový vlastní server s n8n v dockeru.
A teď migruju postupně jak je čas scénáře z make do n8n. Minimálně při té migraci co mě čeká ušetřím pár tisíc, a ani to nebolelo 
1 Líbí se
Ahoj, navážu na @paveltajdus, kdy mám taky rozjeté n8n u Hetznera, využívám jejich virtuální AMD stroj CPX21 s 3 virt. jádry, 4GB RAM a 80 GB SSD. Na moje potřeby to zatím stačí, není problém přeškálovat.
Mám v tom rozjeté n8n, NocoDB (opensource Airtable), několik Postgres databází a Metabase na vizualizace dat. Vše v Dockeru.
Se zálohováním platím kolem 10EUR měsíčně.
1 Líbí se
Díky za tip na NocoDB, to jsem neznal (a už ho mám taky nainstalované).
Jinak Hetzner má Coolify, což je software pro správu serverů. Má to přímo v images, takže se to dá spustit přímo při objednávce serveru, a z toho se pak dá úplně snadno nainstalovat spousta software jako je NocoDB, Mattermost, n8n a desítky dalších. Je to neskutečné zjednodušení.
2 Líbí se
Já zas děkuji za tip na Coolify, neznal jsem a vypadá to jako skvělý pomocník! 
1 Líbí se
Zdravim AI nadsence, taky jsem ted nastavovala n8n na Hetzneru.
Pokud by to nekomu pomohlo, prihodim youtube video, jak na to: https://www.youtube.com/watch?v=ForNHQ5HKho
I kdyz je pravda, ze v n8n dokumentaci je to opravdu dobre popsane.
4 Líbí se