Self hosted n8n.io

Ahoj, mám dotaz na @honzapav a přijde mi, že by to mohlo zajímat i někoho dalšího :slight_smile:

Dokumentace má i nějaké návody. Zajímalo by mě, kde to hostuješ a jak - myšleno kolik to třeba potřebuje “železa” a jaké s tím jsou vlastně provozní náklady a starosti. Vím, jen že to musíš jednou za čas růčo aktualizovat.

Aneb kde je hrana toho, že už to dává smysl mít u sebe a starat se o to.

(Ne že bych se chystal to řešit pro sebe, ale chystám WS a mám tam i část o automatizacích a cílem je ukázat alternativu k Make a to self hostování je určo zajímavý trumf n8n.)

Moc díky :slight_smile:

Ahoj, hostuju na DigitalOcean (hostuju tam víceméně všechno, jen workflow.ooo jede na Gatsby Cloud). Instaloval jsem to přes Docker, takže vlastně minimum práce. Aktualizace je ruční, zabere 30 vteřin, pokud se něco nepokazí (neděje se, ale platí tady stejný rizika jako u jiných aktualizací).

Pokud jde o náklady:

• Provoz droplet (virtuální server): 2 virtuální CPU, 16 GB RAM, 25 GB disk – 84 USD měsíčně. Pro běžný případy je to overkill, nicméně mám tam jeden projekt, který to potřebuje. Ale chystám se to ještě optimalizovat.
  • Zálohy: + necelých 17 USD měsíčně.

Pokud bys to chtěl jen pro sebe a nepotřebuješ stovky flow, tak stačí cloud verze. Pokud chceš mít data pod kontrolou, self-hosted dává větší smysl. Ale samozřejmě to vyžaduje nějakou znalost.

Ještě existuje jedna možnost – DigitalOcean App Platform – tam odpadá údržba toho virtuálního serveru. Ale asi to vyjde o něco dráž. Na tom třeba testuju nějaké jiné open-source nástroje.

Klidně se ptej dál :slight_smile:

1 Like

Díky za reakci. Dvě doplňující

1. Kdybys tam měl jen to n8n tak by to byla třeba třetina těch nároků, cos popsal? (Beru v potaz, že tam běží pár scénářů s tisíci operacemi denně, které by zkroutily každý sám kreditku)
  2. Nedokážu odhadnout tarif n8n, který nám tak aktuálně běží - fakt je to Self-hosted Community za 0?

@jiri_vobis Ahoj:

1. Spíš desetina. Budu teď dělat nějaké změny, tak ti pak řeknu. Ale nějaké základní flows můžou je za cca 7 USD za měsíc.
  2. jj, self-hosted community. Hodně se mi líbí to sdílení přístupů – abychom mohli lépe spolupracovat – ale ten obchodní model je úplně mimo. To by se vůbec nevyplatilo. Budu se ale na to ptát přímo 8n.
    H.
1 Like

Super, díky. Hlavně kdyby ten Team byl omezený počtem uživatelů, ale počtem scénářů je to masakr :-/

@jiri_vobis jj, to je podle mě u self-hosted řešení největší blbost…